Bármilyen párolt zöldség mehet bele.Brett Stevens
Hozzávalók
A tésztához
- 2 nagy bögre liszt
- 25 deka vaj
- 1 tk. só
- 2 ek. cukor
- néhány kanál hideg víz
A töltelékhez
- 40 deka csirkemell felcsíkozva
- 1 deci tejszín
- 1 ek. liszt
- 1 ek. vaj
- 1 tk. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, majoránna, oregánó
- 2 szál párolt fehérrépa
- 0.5 bögre zöldborsó
- 1 deci alaplé
- tojás a kenéshez
Elkészítés:
Dolgozd a tészta hozzávalóit sűrű tésztává, majd felezd el, nyújtsd ki és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
A lisztben forgasd meg a befűszerezett húst, majd süsd meg a vajban. Add hozzá a fehérrépát, borsót és az alaplevet, majd 10 perc után a liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be. A tészta egyik felét tedd egy piteformába és öt percig süsd, majd kanalazd rá a tölteléket. Arra mehet a teteje, amit egyben kiszurkálva, akár rácsozva, mintázva is a tetejére tehetsz. Kend meg egy tojással, és adj neki fél órát közepes lángon a sütőben.