És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

Bármilyen párolt zöldség mehet bele.
Bármilyen párolt zöldség mehet bele.Brett Stevens

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 nagy bögre liszt
  • 25 deka vaj
  • 1 tk.
  • 2 ek. cukor
  • néhány kanál hideg víz

A töltelékhez

  • 40 deka csirkemell felcsíkozva
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. vaj
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, majoránna, oregánó
  • 2 szál párolt fehérrépa
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 1 deci alaplé
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd a tészta hozzávalóit sűrű tésztává, majd felezd el, nyújtsd ki és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba. 

A lisztben forgasd meg a befűszerezett húst, majd süsd meg a vajban. Add hozzá a fehérrépát, borsót és az alaplevet, majd 10 perc után a liszttel elkevert tejszínnel sűrítsd be. A tészta egyik felét tedd egy piteformába és öt percig süsd, majd kanalazd rá a tölteléket. Arra mehet a teteje, amit egyben kiszurkálva, akár rácsozva, mintázva is a tetejére tehetsz. Kend meg egy tojással, és adj neki fél órát közepes lángon a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek