Egyszerűen elkészül és nagyon finom ez a csirkemájas rizottó

Nem a legegyszerűbb fogás a rizottó, ami akkor a legfinomabb és legkrémesebb, ha folyamatos kevergetés mellett készül. Ha megvagy vele, már csak néhány perc, amíg megpirítod a májat és a borsót, és már mehet is a tányérokra.

A zöldborsó és a zöldbab is jól illik hozzá.
A zöldborsó és a zöldbab is jól illik hozzá.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 15 deka csirkemáj
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem (a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd meg a vajban a rizst, majd öntsd fel a borral. Ha elpárolgott, apránként, folyamatos keverés mellett add hozzá az alaplét, amíg megpuhul. A csirkemájat vágd falatnyi darabokra, süsd meg a fokhagymával az olajon néhány perc alatt, majd add a rizshez a borsóval együtt. Friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek