Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

Bacon helyett napon szárított sonkával is nagyon finom lesz.
Bacon helyett napon szárított sonkával is nagyon finom lesz.Image Source

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzalap
  • 30 deka csirkemáj apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 15 deka reszelt trappista
  • friss petrezselyem a tetejére
  • 5 deka baconkocka
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát kézzel nyújtsd vékonyra, mert ezt a pizzát nem szabad túl sokáig sütni. A forró zsiradékok keverékén süsd néhány percig a hagymát, majd add hozzá a májat, fokhagymát, bacont és a fűszereket. Süsd majdnem egészen készre néhány perc alatt. A tésztát kend meg a mascarpone és tejföl keverékével, arra mehet a máj és a sajt, majd süsd készre a forró sütöben 10 perc alatt. Petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek