Bacon helyett napon szárított sonkával is nagyon finom lesz.Image Source
Hozzávalók 2 személyre
- 2 adag pizzalap
- 30 deka csirkemáj apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 1 kisebb pohár tejföl
- 2 nagy ek. mascarpone
- 15 deka reszelt trappista
- friss petrezselyem a tetejére
- 5 deka baconkocka
- 1 tk. vaj
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A tésztát kézzel nyújtsd vékonyra, mert ezt a pizzát nem szabad túl sokáig sütni. A forró zsiradékok keverékén süsd néhány percig a hagymát, majd add hozzá a májat, fokhagymát, bacont és a fűszereket. Süsd majdnem egészen készre néhány perc alatt. A tésztát kend meg a mascarpone és tejföl keverékével, arra mehet a máj és a sajt, majd süsd készre a forró sütöben 10 perc alatt. Petrezselyemmel a tetején tálald.