Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei

Olvasási idő kb. 3 perc

A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.

Ahogy azt már korábban is megírtuk: a máj sütésekor a legfontosabb, hogy ne szárítsuk ki hosszas hőkezeléssel, hogy ne keményedjen meg.

Sokan csak a tálalás előtt sózzák, mert egyes elméletek szerint a só nedvességet von ki belőle, amitől szintén száraz lehet. A legtöbben esküsznek a tejre, mint a máj varázslatos megpuhítójára, így érdemes lehet kipróbálni, ám lehetőleg sótlan folyadékban álljon a máj. Már egy óra alatt eredményt kell hoznia, ha bezacskózva vagy egy tálban egy adag tejben pácolod, de akár órákon át is maradhat benne, ha csak később használnád fel. Ha fűszeresen készítenéd, majoránna és bors is kerülhet a keverékbe. 

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagbólCsirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

Tovább olvasom

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval – egy szelet pirítóssal gyors vacsora lesz belőleCsirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval – egy szelet pirítóssal gyors vacsora lesz belőle

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

Tovább olvasom

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag van otthon a kelleténél.

Chorizo-csirkemáj szendvics – egy nagy adag sajtkrémmel és rukkolával a legfinomabb - DíványChorizo-csirkemáj szendvics – egy nagy adag sajtkrémmel és rukkolával a legfinomabb - Dívány

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

Tovább olvasom

Narancsos mazsolával még finomabb ez a pástétom, és ha nem ijedsz meg a  szokatlan kombinációktól, egy kevés narancslekvárt is kanalazz a vele készült falatkák tetejére.

gomba és a csirkemáj győztes páros, főleg, ha egy kevés majoránna is akad, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek