Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

A zöld olíva is jól illik hozzá.
A zöld olíva is jól illik hozzá.manyakotic

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkecombfilé
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 1 darab narancs leve és héja
  • 1 kisebb doboz mascarpone
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. narancsszörp
  • 1 tk. narancslekvár
  • ízlés szerint só és kurkuma a krémhez
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan befűszerezett húsokat kis lángon süsd készre a forró zsiradékokban, majd az utolsó percekben a narancsszörpöt is add hozzá. Ha ezzel megvagy, a többi hozzávalóból egyszerűen keverd össze és ezzel a mascarponés krémmel a tetején tálald a frissen sült húsokat. A zöld olíva is remekül illik mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek