Csilivel és lime-mal ízesített pattogatott kukorica

A kukoricát – legyen akár sima, akár sajtos változat – simán utólag is ízesítheted, és persze hogy a recept elkészítése nem nagy truváj, a lényeg inkább az, hogy tudd: a fantáziád bevethető egy ilyen egyszerű étel készítésénél is. Ha a csilis változatot megunod, készíts füstös-köményeset, kurkumás-fahéjasat, vagy akár kakaós-vaníliásat – mindegyik izgalmas nassolnivaló lesz egy filmezős estén.

Csilivel a legjobb.
Csilivel a legjobb.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 1 csomag pattogatni való kukorica
  • 4 ek. cukor
  • 1 ek. vaj
  • 1 darab lime leve és héja
  • 1 mk.
  • 1 csipet csili
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a kukoricát a mikróba, közben a cukorból kis lángon olvassz karamellt. Ahhoz mehet a vaj, majd az ízesítők, és ha a kukorica elkészült, ebben a keverékben forgasd meg, hogy még finomabb legyen. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek