Csilis-mézes tarja vajjal és gyömbérrel – szerecsendiós édesburgonya-pürét készíts mellé

Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.

Grillen is készítheted.
Grillen is készítheted.skynesher

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint csilipor, gyömbér, só, bors, zúzott fokhagyma
  • 2 ek. méz
  • 40 deka tarja
  • olaj és vaj a sütéshez
  • 1 kis pohár ketchup (a húsok bekenéséhez)
  • 3 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A tarján kívül az összes hozzávalót keverd össze, jó alaposan fűszerezd meg, és a felével kend be a húsokat. Süsd meg a forró zsiradékok keverékén, majd a maradék mázzal kenegesd meg, és pirítsd rá azt is a húsokra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek