Alsócombok mézzel és mustárral – grillezett gyümölcsökkel és rukkolasalátával lesz a legfinomabb

Egy paradicsomos mázzal nem tévedhetsz, ha alsócombokat készítesz, főleg, ha egy kevés méz, szójaszósz és csili is kerül az ízesítőbe. Most azonban valami újat hoztunk: mézzel és mustárral tettük még finomabbá az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsos fogást.

Ne felejtsd el megpirítani kissé.
Ne felejtsd el megpirítani kissé.gbh007

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 darab csirkealsócomb
  • 3 nagy evőkanál dijoni mustár
  • 2 nagy ek. méz
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, frissen tört bors és majoránna
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A combokat törölgesd meg kissé, majd a többi hozzávalót alaposan keverd össze és forgasd meg benne a combokat. Hagyd a csikéket egy órán át állni, majd hagyd, hogy szobahőmérsékleten felmelegedjen, és alufólia alatt süsd 4 percen át. Ha ezzel megvagy, tedd át egy rácsra, és hőlégkeverésen, nem lefedve is adj neki kisebb hőmérsékleten 5-10 percet, hogy megpiruljanak. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek