Ezt az őszi clafoutis-t kardamommal, szilvával és dióval készítettük

Nem kell megállnod a meggyes változatnál, ezt a sűrű palacsintatésztában sült, egyszerű desszertet akár a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes szilvákból is összedobhatod. Ha kihűlt, szeleteld fel, mint egy tortát, és citromhéjjal elkevert porcukorral tálald.

Már csak a dió hiányzik róla.
Már csak a dió hiányzik róla.Geshas

Hozzávalók

  • 20 darb szilva apróra felkockázva
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 2 marék pirított dió durvára vágva (a tetejére)
  • 2 deci tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 4 darab tojás enyhén felverve
  • 4 ek. cukor
  • 5 nagy ek. liszt
  • 1 deci tej
  • 1 ek. puha vaj
  • 1 mk. fahéj
  • 1 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát fűszerezd a kardamommal és a fahéjjal,  add hozzá a porcukrot, a többi hozzávalót egy turmixban alaposan dolgozd össze. Keverd el a tésztát a szilvával, majd egy közepes szilikontepsiben süsd készre közepesen forró sütőben legalább fél óra alatt. 170 fokon 45 perc elég kell, hogy legyen neki. Hidegen, a dióval és porcukorral a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek