Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal- vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

Néhány tojás is remek lesz a tetején, főleg, ha csiliszószt is adsz hozzá.
Néhány tojás is remek lesz a tetején, főleg, ha csiliszószt is adsz hozzá.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab burgonya megfőzve
  • 3 ek. majonéz
  • 4 ek. pesto
  • 2 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 1 csokor snidling és bazsalikom apróra vágva
  • 6 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 2 ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a burgonyát és forgasd össze a paradicsommal. A többi hozzávalóból készítsd el az öntetet, majd add a burgonyákhoz, és adj egy fél órát a keveréknek a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek