Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

Friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb.
Friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka napon szárított sonka kisebb csíkokra vágva
  • 6 deka aszalt paradicsom kissé összevágva
  • 4 nagyobb darab főtt burgonya felkarikázva
  • 4 ek. majonéz
  • 4 ek. tejföl
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, oregánó
  • 1 mk. mustár
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 ek. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze óvatosan a burgonyát, a paradicsomot és a sonkát, majd egyszerűen locsold meg a többi szükséges hozzávalóból kevert öntettel. Adj neki legalább egy órát a hűtőben, majd friss zöldfűszerekkel vagy fekete olívával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek