A zöldborsó értékes alapanyag, ami rendkívül gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, ráadásul kalóriatartalma meglehetősen alacsony: 170 grammban mindössze 62 kalória van. Fehérjetartalma is számottevő, és akad benne béta-karotin, B1-, B2- és C-vitamin, foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz. Lássuk, miket érdemes készítened ebből a tavaszi vitaminbombából!
Egy kis csavarral még finomabb lesz a kedvenc főzeléked. A mentás borsófőzelék isteni!
Ugye, te is szereted a gazdag zöldségleveseket? Ez a zöldborsós krémleves biztosan nem fog csalódást okozni.
Egy gyors tésztás recept következik, amit ebédre és vacsorára is bevethetsz. A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillik – de a zöldborsó is jó hozzá!
A rizottót összedobni nem nehéz, csak egy kis türelem, sok keverés és egy nagy adag vaj kell a remek végeredményhez.
Hamburgerben és főzelékek mellett is megállja a helyét ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés