5 recept, amiben remek helye lesz a zsenge, tavaszi zöldborsónak

Olvasási idő kb. 2 perc

Nincs is finomabb az édeskés, zsenge zöldborsónál, amit akár mindenféle előkészítés nélkül is szívesen falatoz az ember. Ha te is hozzájutsz egy nagy adaghoz, hoztunk néhány különleges receptet, amikkel egyszerűen készíthetsz zöldborsós finomságokat.

A zöldborsó értékes alapanyag, ami rendkívül gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, ráadásul kalóriatartalma meglehetősen alacsony: 170 grammban mindössze 62 kalória van. Fehérjetartalma is számottevő, és akad benne béta-karotin, B1-, B2- és C-vitamin, foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz. Lássuk, miket érdemes készítened ebből a tavaszi vitaminbombából!

Egy kis csavarral még finomabb lesz a kedvenc főzeléked. A mentás borsófőzelék isteni! 

Ugye, te is szereted a gazdag zöldségleveseket? Ez a zöldborsós krémleves biztosan nem fog csalódást okozni.

Egy gyors tésztás recept következik, amit ebédre és vacsorára is bevethetsz. A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillik – de a zöldborsó is jó hozzá!

A rizottót összedobni nem nehéz, csak egy kis türelem, sok keverés és egy nagy adag vaj kell a remek végeredményhez.

Hamburgerben és főzelékek mellett is megállja a helyét ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek