A lasagne ízéhez lesz hasonló.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab apróra vágott, hámozott paradicsom
- 30 deka darált hús
- ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
- 3 ek. paradicsompüré
- 1 deci tejszín
- 15 deka lebbencstészta (vagy bármilyen más száraztészta)
- 15 deka reszelt sajt a tetejére
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb darab répa lereszelve
- 1 darab zellerszár apróra vágva
- 1 tk. cukor
- 4 deci alaplé
Elkészítés:
A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd tedd félre. A raguhoz pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és végül a zöldségeket. Ha a hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsompüré, a fűszerek és a tejszín. Adj neki így is legalább 5 percet, majd keverd hozzá a tésztát. A sajttal és friss zöldfűszerekkel a tetején tálald.