Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

A lasagne ízéhez lesz hasonló.
A lasagne ízéhez lesz hasonló.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 30 deka darált hús
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka lebbencstészta (vagy bármilyen más száraztészta)
  • 15 deka reszelt sajt a tetejére
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb darab répa lereszelve
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 1 tk. cukor
  • 4 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd tedd félre. A raguhoz pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a húst és végül a zöldségeket. Ha a hús kifehéredett, mehet hozzá a paradicsompüré, a fűszerek és a tejszín. Adj neki így is legalább 5 percet, majd keverd hozzá a tésztát. A sajttal és friss zöldfűszerekkel a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek