Babos-csilis sült tojás – bármelyik napszakban remek, gyors fogás

A bab és a tojás nagyon jól összeillenek a tányéron, ezzel az isteni fogással be is bizonyítjuk!Egy indokolatlan adag pecorino sajt a tetejére és már el is készült ez az egyszerű étel, ami akár egy hossz nap után vacsorára is bevethetsz.

Buggyantott tojással és tükörtojással is finom.
Buggyantott tojással és tükörtojással is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka főtt vörösbab
  • ízlés szerint só, bors, csili, kömény, fokhagymapor, füstölt paprika
  • 2 ek. olaj
  • 6 deka pecorino sajt lereszelve
  • 0.5 darab hagyma apróra vágva
  • 6 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 kevés víz a babhoz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a vöröshagymát az olajon, majd add hozzá a babot és alaposan fűszerezd be. Ha feloforrósodott, add hozzá a petrezselymet és a paradicsomot is, majd vedd le a tűzről. A tojásból készítsd tükörtojást (vagy akár buggyantott tojást) és azzal a tetején tálald, majd szórd meg a sajttal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek