Angol csokis puding – egy kevés konyakkal gőzöld tökéletesre!

Igazi hétvégi desszert: izgalmas, odafigyelős, különleges, sokféleképpen variálható, mégsem nehéz elkészíteni. Az angolok imádják, érdemes adnod egy esélyt neki és kifejleszteni a saját kedvenc változatod belőle.

Tejszínnel és csokiöntettel is finom.
Tejszínnel és csokiöntettel is finom.ClarkandCompany

Hozzávalók

  • 21 deka cukor
  • 1 mk.
  • 2 cl konyak
  • 21 deka vaj
  • 4 darab tojás
  • 5 deka kakaó
  • 5 deka liszt
  • 1 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a cukrot keverd habosra, majd dolgozd el a keverékben a konyakot és a tojásokat. A kakaót, a lisztet és a sütőport szitáld össze, majd dolgozd a masszába. Egy kivajazott pudingformát (vagy bármilyen sütésálló formát) tölts meg a keverékkel, majd egy lábosban forralj vizet, és állítsd bele a tálat úgy, hogy a víz feléig érjen, majd tegyél rá fedőt, és gőzöld 90 percen át. Egy kevés konyakkal és tejszínnel elkevert olvasztott csokival érdemes meglocsolnod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek