Ananászos-paprikás csirkenyárs – mogyorós mártogatóssal és csípős káposztasalátával lesz igazán finom

A csirke bármelyik részéből készítheted ezt a fogást, ha épp mell van otthon, az is remek, és a combfilé is szuper hozzá. Ha előtte pár órát joghurtban pihennek a húsok, még finomabbak lesznek.

Köretnek egy egyszerű saláta is elég mellé.
Köretnek egy egyszerű saláta is elég mellé.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

A nyársakhoz

  • 40 deka csirkecombfilé felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, paprika, csili
  • 25 deka ananász felkockázva
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 nagyobb darab lila hagyma nagyobb darabokra vágva
  • 3 ek. olaj

A mártogatóshoz

  • 2 nagy ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. mascarpone
  • 2 ek. méz
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • só, bors, csili és néhány csepp lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

Szúrd fel nyársakra a befűszerezett húst és a többi alapanyagot, majd kissé olajozd be és süsd meg a faszenes grillen. A mártogatós hozzávalóit egyszerűen dolgozd össze, és ezzel tálald a csirkenyársakat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek