Sajttal és tejföllel a legfinomabb.LauriPatterson
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka sertéstarja
- 5 db burgonya
- 3 ek. liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 15 deka füstölt, alpesi sajt lereszelve
- 1 pohár tejföl
- 3 darab vöröshagyma felkarikázva
- 1 nagy ek. barna cukor
- olaj
A hagymákat a barna cukorral, sóval és borssal karamellizáld az olajon, majd tedd félre.
A vékony hússzeleteket fűszerezd és klopfold ki egy kicsit. A burgonyát reszeld le, sózd be, és 10 perc után nyomkodd ki a levét. Ízesítsd, add hozzá a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet, és egy kis lisztezés után ebben keverékbe burkolva süsd ki a húsokat.
Tedd a hússzeletekre a sült hagymát, a tejfölt, majd a sajtot, és pirítsd rá 5-10 perc alatt a forró sütőben.