Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

Sajttal és tejföllel a legfinomabb.
Sajttal és tejföllel a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka sertéstarja
  • 5 db burgonya
  • 3 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 deka füstölt, alpesi sajt lereszelve
  • 1 pohár tejföl
  • 3 darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 nagy ek. barna cukor
  • olaj
Recept idők

A hagymákat a barna cukorral, sóval és borssal karamellizáld az olajon, majd tedd félre. 

A vékony hússzeleteket fűszerezd és klopfold ki egy kicsit. A burgonyát reszeld le, sózd be, és 10 perc után nyomkodd ki a levét. Ízesítsd, add hozzá a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet, és egy kis lisztezés után ebben keverékbe burkolva süsd ki a húsokat. 

Tedd a hússzeletekre a sült hagymát, a tejfölt, majd a sajtot, és pirítsd rá 5-10 perc alatt a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek