Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

Egy kis Amaretto is elfér benne.
Egy kis Amaretto is elfér benne.Ad077

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 nagyobb darab alma lereszelve
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre tej
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 púpozott evőkanál puha vaj
  • 1 mk.
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tk. sütőpor

A tetejére

  • 3 darab savanyú alma apróra felkockázva
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 0.3 dl. mandulalikőr
  • 2 marék dió durvára összetörve
  • 3 púpozott ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almát a vajon puhítsd 10 percen át kis lángon és fedő alatt, majd mehetnek hozzá a fűszerek, cukor és a likőr. Forrald össze újra 2 perc alatt, majd tedd félre a ragut. 

A diót szárazon pirítsd egy kicsit a sütőben, majd locsold meg egy kis mézzel – ez kerül majd a palacsinták és a ragu tetejére. 

A palacsinták sűrű tésztáját egy turmixban keverd krémesre, majd vajon, kis lángon süsd oldalanként 4-6 percen át. (Fontos az alacsony hőfok, másképp a külseje égett lesz, a belső része pedig még folyékony.)

Ha elkészültél, tálald a palacsintákat a raguval a tetején, és mindegyikre kanalazz egy kevés pirított, mézes diót. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek