Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

Bármilyen szárnyassal finom.
Bármilyen szárnyassal finom.kcline

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab csirkecombfilé
  • 2 darab alma meghámozva, felszeletelve
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 2 ek. olaj
  • 2 szál szárzeller felkockázva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 0.5 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsd fel a zsiradékokat, és dobd rá a befűszerezett, feldarabolt csirkét, majd néhány perc után az almát is. Pirítsd meg kissé, majd lefedve is adj neki néhány percet (ha felnőttek esznek belőle, akkor egy kevés fehérborral együtt). Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a zellert és a mascarponét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek