Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

Egy kevés vaj a legvégén is mehet hozzá.
Egy kevés vaj a legvégén is mehet hozzá.fcafotodigital

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka főtt csirkemell felcsíkozva
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • 1 bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 deci fehérbor
  • 2 bögre alaplé
  • 2 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors és majoránna
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
  • 2 ek. reszelt parmezán a tetejére
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg kissé a rizst a vaj felében, majd öntsd fel a borral. Ha elfőtt, fokozatosan, kevergetés mellett add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Amikor már majdnem kész, mehet hozzá a gomba is, majd hagyd lefedve állni egy keveset, amíg a befűszerezett hús megsül a zsiradékok keverékében. Ha ezzel kész vagy, add a rizshez a húst, majd szórd meg parmezánnal, és ha van otthon, egy kevés petrezselyemmel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek