Egy kevés vaj a legvégén is mehet hozzá.fcafotodigital
Hozzávalók 2 személyre
- 20 deka főtt csirkemell felcsíkozva
- 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
- 1 bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 deci fehérbor
- 2 bögre alaplé
- 2 ek. puha vaj
- ízlés szerint só, bors és majoránna
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
- 2 ek. reszelt parmezán a tetejére
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Pirítsd meg kissé a rizst a vaj felében, majd öntsd fel a borral. Ha elfőtt, fokozatosan, kevergetés mellett add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Amikor már majdnem kész, mehet hozzá a gomba is, majd hagyd lefedve állni egy keveset, amíg a befűszerezett hús megsül a zsiradékok keverékében. Ha ezzel kész vagy, add a rizshez a húst, majd szórd meg parmezánnal, és ha van otthon, egy kevés petrezselyemmel.