Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

A banán és az eper is jól illik hozzá.
A banán és az eper is jól illik hozzá.Rocky89

Hozzávalók 1 személyre

  • 0.5 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre forró mandulatej
  • 1 csipet
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 kisebb darab alma lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
  • 1 tk. mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a mandulatejjel a zabot, majd lefedve tedd egy kicsit félre. Addig reszeld le az almát, majd néhány perc után add a zabhoz sorban az összes hozzávalót, és langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek