Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.JackF

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, római, kömény, csilipor, friss koriander
  • 1 édesburgonya felkockázva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 3 meghámozott paradicsom apróra vágva
  • 400 főtt csicseriborsó
  • 10 kuszkusz
  • 15 deka konzervszardínia apróra vágva (a tálaláshoz)
  • 6 deci alaplé (legalább)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat az olajban, majd öntsd fel az alaplével és főzd meg benne az édesburgonyát, utána mehet hozzá a többi zöldség. Forrald össze, öntsd fel egy kevés forró vízzel, fűszerezd és öntsd bele a kuszkuszt, majd hagyd lefedve puhulni negyedórán át. A hallal és friss korianderrel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek