Ezt az olaszos tésztalevest jó sok aszalt paradicsommal dobtuk fel

Ha csak egy kevés tészta maradt otthon, főzd bele ebbe a vörös pestóval készült levesbe, ami segít így év elején egy kicsit kevesebb kalóriát fogyasztanod. Ha szereted a pizzát, ennek a klassz, gazdag levesnek az ízeit is imádni fogod.

Tejszínnel és anélkül is remek.
Tejszínnel és anélkül is remek.VivianG

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre capellini vagy farfalletészta (minden apró vagy vékonyabb tésztaféle megfelelő)
  • 7 deci alaplé
  • 2 nagy evőkanál vörös pesto
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 deci tejszín vagy mandulatej
  • 1 nagyobb szál zellerszár apróra vágva
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán a tetejére
  • 7 deka aszalt paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a tésztát az alaplében, majd vedd le a tűzről a levest, és keverd el benne az össze alapanyagot a parmezán kivételével. Ízesítsd, majd a friss sajttal a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek