Ez a jó kis virslis tésztasaláta szilveszterkor és az új év első napján is remek fogás

Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.

Főtt burgonya is kerülhet bele.
Főtt burgonya is kerülhet bele.Angelika Heine

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 nagyobb szál virsli
  • 2 bögre pennetészta (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre csemegekukorica
  • 2 kisebb szál párolt fehérrépa felkockázva
  • 1 nagyobb darab zöldalma felkockázva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva

Az öntethez

  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. mascarpone
  • 4 ek. majonéz
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. mustár
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, és a virslit is főzd néhány percig. Közben dolgozd össze az öntet hozzávalóit, majd ha a tészta langyosra hűlt, forgass össze minden hozzávalót az öntettel. Néhány óra a hűtőben jót tesz neki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek