Ez a könnyű csirkés Sztroganov karfiolrizs és cukkinitészta tetején is megállja a helyét

Ha már most belevágnál az új életmódba, amire majd csak január elsején teszel fogadalmat, kezdd ezzel a klassz húsos fogással. Annyira gazdag ízekben, hogy nem lesz olyan rettenetes, ha cukkinitésztát vagy karfiolrizst tálalsz mellé.

Könnyű köretekkel is finom.
Könnyű köretekkel is finom.Ðœððºñðð¼ Кñññðð½Ð¾Ð²

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 1 bögre gomba kissé összevágva
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. étolaj
  • 1.5 deci alaplé
  • 1 tk. mustár
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. mascarpone
  • 10 deka csemegeuborka összevágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd kifehéredésig a húst a fokhagymával a forró zsiradékok keverékén, majd öntsd fel az alaplével és add hozzá a gombát. Puhítsd fedő alatt 5 percen át, majd add hozzá sorban a többi szükséges alapanyagot. Ilyenkor már elég, ha összemelegíted és ízesíted, ha még szükséges. Ha van otthon, friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek