A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

Aszalt paradicsommal a legfinomabb.
Aszalt paradicsommal a legfinomabb.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 70 deka burgonya megfőzve, felkockázva
  • 20 deka párolt karfiol
  • 1 kisebb csokor snidling apróra vágva
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 0.5 darab kaliforniai paprika felkockázva

Az önetethez

  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 pohár joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan az öntet hozzávalóit, majd ízesítsd és tedd félre. Forgasd össze a saláta alapanyagait, és keverd el az öntettel. Ha teheted, tedd néhány órára a hűtőbe a salátát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek