Bizarr neve ellenére egészen klassz fogás lesz a hamburgerleves

Sajttal és húsgolyókkal készül ez a finomság, amiben a kenyérkockák helyettesítik a bucit, és akár néhány kocka csemegeuborkával is tálalhatod. Tökéletes fogás a gyerekeknek is, akik minden fura, de finom ételt még nálunk is nagyobb lelkesedéssel vállalnak be.

A friss almának és a maradék zöldségeknek tökéletes helye van benne.
A friss almának és a maradék zöldségeknek tökéletes helye van benne.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

A húsgolyókhoz

  • 30 deka darált sertéshús
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • só és bors

A leveshez

  • 1 hagyományos bögre reszelt cheddar
  • 1 ek. olívaoolaj
  • 1 tk. vaj
  • 0.5 darab vöröshagyma
  • pirított kenyékockák (a tálaláshoz)
  • csemegeuborka-karikák (a tálaláshoz)
  • 1 ek. ketchup
  • 4 deci alaplé
  • 1 ek. liszt
  • 1.5 deci főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál sárga mustár
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékére dobd a hagymát és a lisztet, majd néhány perc keverés után önts fel az alaplével. Ha felforrósodott, add hozzá a sajtot és a tejszínt, és adj neki 3-4 percet. 

Ízesítsd a húst, add hozzá a zsemlét, és süsd ki bő, forró olajban a belőle formázott golyókat. Ha elkészült a leves, add hozzá a fűszereket és ízesítőket, majd tálald a húsgolyókkal, kenyérrel és néhány karika csemegeuborkával a közepén. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek