A friss almának és a maradék zöldségeknek tökéletes helye van benne.Alleko
Hozzávalók 2 személyre
A húsgolyókhoz
- 30 deka darált sertéshús
- 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
- só és bors
A leveshez
- 1 hagyományos bögre reszelt cheddar
- 1 ek. olívaoolaj
- 1 tk. vaj
- 0.5 darab vöröshagyma
- pirított kenyékockák (a tálaláshoz)
- csemegeuborka-karikák (a tálaláshoz)
- 1 ek. ketchup
- 4 deci alaplé
- 1 ek. liszt
- 1.5 deci főzőtejszín
- 1 mokkáskanál sárga mustár
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékére dobd a hagymát és a lisztet, majd néhány perc keverés után önts fel az alaplével. Ha felforrósodott, add hozzá a sajtot és a tejszínt, és adj neki 3-4 percet.
Ízesítsd a húst, add hozzá a zsemlét, és süsd ki bő, forró olajban a belőle formázott golyókat. Ha elkészült a leves, add hozzá a fűszereket és ízesítőket, majd tálald a húsgolyókkal, kenyérrel és néhány karika csemegeuborkával a közepén.