Ezt a burgonyalevest aszalt barackkal és durvára tört dióval dobtuk fel

Jó a krumplileves a nagymama savanyú változatában, vagy krémlevesként baconkockákkal, gombával, vagy zölségcsipsszel, de ebben az őszi változatban is remek, ráadásul költséghatékony fogás.

Egy kevés aromás sajt sem árt neki.
Egy kevés aromás sajt sem árt neki.Alexandra Grablewski

Hozzávalók

  • 5 darab aszalt barack felkockázva
  • 1 nagy marék dió durvára törve
  • 1 tk. vaj
  • 4 közepes darab burgonya megtisztítva, felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 4 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró vajon pirítsd össze kissé a diót és a barackot, majd tedd félre a tálaláshoz. A burgonyát főzd meg az alaplében, majd krémesítsd, fűszerezd és keverd el a tejszínnel. Ha elkészült, a diós-barackos keverékkel  a tetején tálald. Ha nem találsz otthon rozmaringot, tárkonnyal is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek