Ha sűrűbbre szeretnéd, keverj el egy evőkanál lisztet egy kis kókusztejjel, és azzal sűrítsd be.nazar_ab
Hozzávalók 2 személyre
- 45 deka csirkecombfilé felkockázva
- 3 ek. szójaszósz
- 1 ek. kukoricaliszt
- 1 tk. kínai ötfűszerkeverék
- 2 ek. növényi olaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csapott tk. currypor
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 200 g friss ananász felkockázva
- 2 kisebb darab kaliforniai paprika felkockázva
- 1 ek. barna cukor
- 5 deci bármilyen alaplé
Elkészítés:
Keverd össze a csirkét a szójaszósszal, a kukoricaliszttel és a kínai ötfűszerrel és tedd félre. Melegítsd fel az olajat egy tapadásmentes wokban vagy serpenyőben, és add hozzá a hagymákat. Kevergetve közepes lángon 6-8 percig süsd, majd add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a curryport, és keverd 1-2 percig. Add hozzá a csirkét is, ízesítsd, majd néhány perc múlva az alaplevet, és 12-15 percig párold. Az ananászt és a paprikát elég, ha a legvégén kevered hozzá, ha pedig csípősen szereted, egy kevés Cayenne-borssal fűszerezd.