Ez a kínai csirkecurry izgalmas, mégis kalóriaszegény fogás

Egy jó kis zöldfűszeres rizs vagy párolt káposztás-szójaszószos sült tészta tökéletes köret mellette. Ha van otthon néhány szárzeller, vágd apróra és keverd a frissen elkészült raguba, hogy még egészségesebb legyen!

Ha sűrűbbre szeretnéd, keverj el egy evőkanál lisztet egy kis kókusztejjel, és azzal sűrítsd be.
Ha sűrűbbre szeretnéd, keverj el egy evőkanál lisztet egy kis kókusztejjel, és azzal sűrítsd be.nazar_ab

Hozzávalók 2 személyre

  • 45 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 tk. kínai ötfűszerkeverék
  • 2 ek. növényi olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott tk. currypor
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 200 g friss ananász felkockázva
  • 2 kisebb darab kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 ek. barna cukor
  • 5 deci bármilyen alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a csirkét a szójaszósszal, a kukoricaliszttel és a kínai ötfűszerrel és tedd félre. Melegítsd fel az olajat egy tapadásmentes wokban vagy serpenyőben, és add hozzá a hagymákat. Kevergetve közepes lángon 6-8 percig süsd, majd add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a curryport, és keverd 1-2 percig. Add hozzá a csirkét is, ízesítsd, majd néhány perc múlva az alaplevet, és 12-15 percig párold. Az ananászt és a paprikát elég, ha a legvégén kevered hozzá, ha pedig csípősen szereted, egy kevés Cayenne-borssal fűszerezd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek