Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

Friss paprikával és párolt káposztával lehet még zöldségesebb.
Friss paprikával és párolt káposztával lehet még zöldségesebb.yumehana

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 20 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 2 szál újhagyma apróra vágva (a zöldjével együtt)
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér kínai ötfűszerkeverék
  • 2 bögre alaplé
  • 1 bögre rizs
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a befűszerezett csirkefalatokat, majd kanalazd ki a sepenyőből. A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, és fokozatosan adagolva, kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg megpuhul. Ha ezzel megvagy, add hozzá a szójaszósszal elkevert tojást, és ha az is elkészült, keverd bele a húst és a friss zöldhagymát és tálald melegen. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek