A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.
Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.franckreporter

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta (cikkünk alatt találsz egy bögrés receptet)
  • 0.5 bögre Marinara-szósz
  • 15 deka articsóka falatnyi darabokra vágva
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 10 deka aszalt paradicsom felaprítva
  • a tetejére szarvasgombaolaj és friss rukkola (elhagyható)
  • 2 nagy evőkanál sörélesztőpehely
Recept idők

Elkészítés:

Nyújtsd a tésztát vékonyra, majd kend meg a Marinara-szósszal, és tedd rá a paradicsomokat, az olívát és az articsókát. A forró sütőben süsd készre úgy 10 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg a sörélesztőpehellyel, majd friss rukkolával és szarvasgombaolajjal tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek