A parmezánt elég a végén hozzáadnod.ARTindividual
Hozzávalók 2 személyre
A padlizsánhoz
- 2 nagyobb darab padlizsán szeletekre vágva, besózva
- 2 darab olívaolaj
- ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
- 10 deka ricotta
- 10 deka parmezán
- 10 deka mozzarella
A szószhoz
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 400 g hámozott paradicsom
- ízlés szerint só, bors és oregánó
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 125 ml vörösbor
Elkészítés:
A szószhoz az olajon süsd az apróra vágott hagymákat néhány percig, majd főzd össze a többi hozzávalóval, fedő nélkül. 15 perc után botmixerrel dolgozd össze.
A beolajozott padlizsánokat grillezd meg, majd kenj meg minden szeletet és egy kis jénaiban rétegezd a ricottával, a szósszal, majd a mozzarellaszeletekkel fejezd be a rétegezést. Süsd 15 perc alatt készre a forró sütőben, majd friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálald.