Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az egyszerűbb, mégis ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

A parmezánt elég a végén hozzáadnod.
A parmezánt elég a végén hozzáadnod.ARTindividual

Hozzávalók 2 személyre

A padlizsánhoz

  • 2 nagyobb darab padlizsán szeletekre vágva, besózva
  • 2 darab olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 10 deka parmezán
  • 10 deka mozzarella

A szószhoz

  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 400 g hámozott paradicsom
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 125 ml vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az olajon süsd az apróra vágott hagymákat néhány percig, majd főzd össze a többi hozzávalóval, fedő nélkül. 15 perc után botmixerrel dolgozd össze. 

A beolajozott padlizsánokat grillezd meg, majd kenj meg minden szeletet és egy kis jénaiban rétegezd a ricottával, a szósszal, majd a mozzarellaszeletekkel fejezd be a rétegezést. Süsd 15 perc alatt készre a forró sütőben, majd friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek