Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

Fahéjjal a legfinomabb.
Fahéjjal a legfinomabb.Fuzullhanum

Hozzávalók

  • 50 deka paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 15 deka aszalt paradicsom apróra vágva
  • ízlés szerint fahéj, só, rózsabors
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 deci vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 deci olívaolaj
  • (elhagyható) fekete olíva apróra vágva
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsd fel a borral. Néhány perc után add hozzá sorban az összes alapanyagot, és kis lángon főzd sűrűre a keveréket. Ha szeretnél bele egy kevés fekete olívát is, azt a végén, felaprítva add hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek