A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.
Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka karfiol
  • 1 marék mazsola
  • 2 deci tejszín
  • 5 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, tejfölt és a fűszereket. Pürésítsd a levest egy turmixban, és add hozzá a mazsolát is. Ha ez még nem lenne elég, szerecsendióval ízesített, pirított kenyérkockákkal kínáld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek