Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald.
Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald.kivoart

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka sütőtök felkockázva
  • 2.5 deci zsíros kókusztej
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kanál barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, csilipor
  • 1 szál fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott zöldségeket főzd puhára kis lángon az alaplé és a kókusztej keverékében, majd ízesítsd és pürésítsd a keveréket egy turmixban vagy botmixerrel. Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek