Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

Nem a legszebb, de szuper egyszerű és nagyon finom.
Nem a legszebb, de szuper egyszerű és nagyon finom.Alina555

Hozzávalók

A morzsás réteghez:

  • 10 deka hideg vaj apróra vágva
  • 12.5 deka liszt
  • 8 deka cukor
  • 7 deka durvára tört dió
  • 1 mokkáskanál

A gyümölcsös réteghez

  • 40 deka alma apróra vágva
  • 40 deka körte
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a liszttel dolgozd el morzsásra, majd add a keverékhez sorban a többi hozzávalót is. A gyümölcsöket ízesítsd a töltelék hozzávalóival, és ha jól ekeverted, kanalazd egy kivajazott jénaiba és szórd meg a morzsás réteggel. Süsd 45-50 percig 170 fokon, és langyosan, egy kanál fagylalttal vagy tejszínnel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek