Nem a legszebb, de szuper egyszerű és nagyon finom.Alina555
Hozzávalók
A morzsás réteghez:
- 10 deka hideg vaj apróra vágva
- 12.5 deka liszt
- 8 deka cukor
- 7 deka durvára tört dió
- 1 mokkáskanál só
A gyümölcsös réteghez
- 40 deka alma apróra vágva
- 40 deka körte
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
A vajat a liszttel dolgozd el morzsásra, majd add a keverékhez sorban a többi hozzávalót is. A gyümölcsöket ízesítsd a töltelék hozzávalóival, és ha jól ekeverted, kanalazd egy kivajazott jénaiba és szórd meg a morzsás réteggel. Süsd 45-50 percig 170 fokon, és langyosan, egy kanál fagylalttal vagy tejszínnel tálald.