Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

Almacsipsszel is finom.
Almacsipsszel is finom.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka édesburgonya
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 8 deci zöldségalaplé
  • ízlés szerint só, rózsabors, csilipehely
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden zöldséget, majd a vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon. Ezek után mehet hozzá a többi zöldség, majd néhány perc múlva az alaplé. Ha a zöldségek megpuhultak, adj a keverékhez minden ízesítőt, majd keverd krémesre a levest botmixerrel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek