Dobd össze ezt az afrikai hangulatú egytálételt feketebabbal és főzőbanánnal

Ma már egyre gyakoribb, hogy az üzletekben főzőbanánnal találkozunk, amiről még sokszor azt is nehéz megállapítani, hogy vajon elég érett-e, hát még milyen nehéz eldönteni, hogy vajon mit készítsen belőle az ember. Ha beszereztél egyet, de még nem tudod, hogyan használd fel, mutatunk egy gyors egytálételt, ami mellett érdemes kipróbálnod.

A banánokat elég forró olajban megsütnöd mellé.
A banánokat elég forró olajban megsütnöd mellé.Morgans Gareth

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka feketebab (főtt vagy konzerv)
  • 50 deka bélszínsteak apró kockákra vágva
  • 1 kis darab apróra vágott vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint csilipehely, kakukkfű, só, bors
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 deci hús alaplé
  • 2 nagyobb darab érett főzőbanán felkarikázva
  • a sütéshez étolaj
  • 2 darab apróra vágott hámozott paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a húst az olajon, majd tedd félre, és add a zsiradékhoz a hagymát. Ha üvegesre pirult, puhíts össze minden hozzávalót a húson és a banánon kívül. 10 perc után add hozzá a húst is, majd ha néhány perc alatt teljesen megpuhult, tedd félre a kész ragut. A felkarikázott, besózott banánt süsd meg forró olajban és ezzel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek