Csirkével és anélkül is príma: körtés kuszkusz rukkolapestóval

Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.

Egy kevés maradék csirkehússal gyors saláta lesz belőle.
Egy kevés maradék csirkehússal gyors saláta lesz belőle.martinturzak

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró zöldségalaplé
  • 3 evőkanál rukkolapesto
  • 2 darab körte felkockázva
  • 2 nagyobb sült csirkeszelet felcsíkozva (elhagyható)
  • 1 marék friss rukkola
  • 8 darab koktélparadicsom összevágva
  • só és bors
  • 1 darab avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forró alaplevet a kuszkuszra, és lefedve tedd félre 10-15 percre. Ha elkészült, egyszerűen keverd el a pestóval, majd a többi hozzávalóval, végül ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek