Édeskömény-alma saláta rózsaborsos házi majonézzel

A legegyszerűbb, grillezett csirke- vagy sajtszeleteket is jól kíséri egy ilyen különleges saláta, amiben az egyetlen újdonság az aromás édeskömény lesz. Ha a majonézbe egy kevés citrom és méz is kerül, még gazdagabb, izgalmasabb lesz a salátaönteted.

Szárnyasok mellett tökéletes.
Szárnyasok mellett tökéletes.luchezar

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 3 darab tojássárgája
  • 1.5 deci étolaj
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, fehér bors
  • 1 kisebb darab bionarancs leve és héja
  • 0.5 fej jégsaláta csíkokra vágva
  • 1 darab édeskömény csíkokra vágva
  • 2 darab zöldalma vékonyan felszeletelve
  • 2 marék pirított dió kissé összetörve (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Lassan adagolva öntsd az olajat a tojáshoz és dolgozd össze, és amikor már krémes, add hozzá az öntet többi ízesítőjét is. Az apróra vágott alapanyagokat forgasd össze egymással, majd locsold meg a keveréket a majonézes öntettel. Fissen pirított dióval a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek