Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel.
Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel.Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 3 doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 1 kisebb doboz főtt csicseriborsó aprítógépben összetörve
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors és bazsalikom
  • 1 kisebb darab tojás
  • zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • a tetejére friss pecorino sajt
Recept idők

Elkészítés:

Kapard ki a cukkinik belesejét, vagdosd össze, majd keverd el a sajton kívül minden hozzávalóval. Dolgozd össze alaposan, és annyi zsemlemorzsa is kerüljön bele, amennyit felvesz a megfelelő töltelékállaghoz. (Ez a tojástól függően néhány evőkanálnyi lesz.) Töltsd meg vele a cukkinihajókat, és úgy 25 perc alatt süsd készre, majd reszelj rá friss pecorino sajtot. Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek