Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

Már csak a tejszínhab hiányzik róla.
Már csak a tejszínhab hiányzik róla.Lilechka75

Hozzávalók

  • 1 doboz bármilyen gomba apróra vágva (kb. 0,5 kiló)
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci habtejszín
  • 1 evőkanál puha szilvalekvár
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a gombát a forró zsiradékon a fehérrépával, majd ha már félig kész, öntsd fel az alaplével és abban főzd puhára. Pürésítsd botmixerrel, majd ízesítsd és keverd el benne a tejszínt is. A tejszínhabot verd fel, keverd el benne a szilvalekvárt, és azt kanalazd a tetejére. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál étlkezési keményítőt is adj hozzá. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek