Már csak a tejszínhab hiányzik róla.Lilechka75
Hozzávalók
- 1 doboz bármilyen gomba apróra vágva (kb. 0,5 kiló)
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- ízlés szerint só, bors, zsálya
- 2 deci főzőtejszín
- 8 deci alaplé
- 2 deci habtejszín
- 1 evőkanál puha szilvalekvár
- 2 szál fehérrépa apróra vágva
Elkészítés:
Puhítsd meg a gombát a forró zsiradékon a fehérrépával, majd ha már félig kész, öntsd fel az alaplével és abban főzd puhára. Pürésítsd botmixerrel, majd ízesítsd és keverd el benne a tejszínt is. A tejszínhabot verd fel, keverd el benne a szilvalekvárt, és azt kanalazd a tetejére. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál étlkezési keményítőt is adj hozzá.