Kecskesajtos pizza friss fügével és mozzarellával

Ez a pizza nemcsak azért érdekes, mert egészen új, kicsit sem olaszos ízek kerülnek rá, hanem mert a finomságok nagyját csak a sütés után tesszük a tetejére. Ha a friss sonka nem lenne elég, apróra vágott zellerszárral és paradicsomkockákkal is szórd meg a tetejét.

Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.
Frissen is finom rajta a füge, de akár rá is sütheted a gyümölcsöket.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • 7 deka kecskesajt apróra morzsolva
  • 20 deka mozzarella felkarikázva vagy lereszelve
  • 10 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 4 darab friss füge cikkekre vágva
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet és a kecskesajtot egy kevés sóval és borssal, majd kend meg vele a pizzalapokat. A mozzarellakarikákat is tedd rá a tetejére, majd süsd készre 10-15 perc alatt a pizzákat magas hőfokon. Ha megsültek, tedd a tetejére a sonkacsíkokat és a fügeszeleteket, és már tálalhatod is. Friss rukkolával a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek