Zakuszkás csirkemell – tökéletes és egyszerű nyári vacsora

Ha valahol jó helye van a zakuszkának, az a joghurtban pácolt, frissen grillezett csirkeszeletek teteje. Nem kell a köretet túlgondolnod mellé, néhány grillezett zöldség balzsamecettel és egy pirítós éppen elég hozzá.

Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.
Ha sajtrajongó vagy, 10 deka mozzarellát is szórj a füstölt sajt mellé.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 4 közepes szelet csirkemell
  • 4 nagyobb darab burgonya megfőzve
  • 1 pohár joghurt
  • 6 darab fokhagymagerezd összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab padlizsán felszeletelve
  • 4 deka vaj
  • 1 kisebb üveg zakuszka
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymás joghurtban pihentesd a hússzeleteket legalább 2 órát át, majd grillezd meg őket a padlizsánokkal együtt. Ha megsültek, kivajazott jénaiban rétegezd a burgonyát, a padlizsánt, a húsokat, majd arra mehet a zakuszka és végül a sajt. Minden zöldséges réteteget sózz és borsozz is meg egy kicsit. Végül adj neki 10 percet a forró sütőben, amíg a sajt megpirul a tetején. A mozzarella és akár egy nagy pohár tejföl is jól illik a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek