Így a legfinomabb, de húsos fogásokba is érdemes tenned belőle.Moussa81
Hozzávalók
- 1.5 kiló paradicsompaprika
- 1 kiló vöröshagyma
- 6 deci étolaj
- 1 kiló rókagomba vagy erdei gomba
- ízlés szerint só, bors és majoránna
- 2 darab babérlevél
- 4 deci (házi) paradicsomlé
Elkészítés:
A gombákat daráld le, a felaprított hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A gombákkal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni.
Ha szeretnéd tartósítani, önts egy kevés olajat vagy egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.