A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

Így a legfinomabb, de húsos fogásokba is érdemes tenned belőle.
Így a legfinomabb, de húsos fogásokba is érdemes tenned belőle.Moussa81

Hozzávalók

  • 1.5 kiló paradicsompaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 6 deci étolaj
  • 1 kiló rókagomba vagy erdei gomba
  • ízlés szerint só, bors és majoránna
  • 2 darab babérlevél
  • 4 deci (házi) paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat daráld le, a felaprított hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A gombákkal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Ha szeretnéd tartósítani, önts egy kevés olajat vagy egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek