A paella szabad műfaj: ne agyald túl a hozzávalókat és a mennyiségeket! Ha a felsorolt hozzávalók közül valamit nem szeretsz, hagyd ki belőle, ha pedig úgy gondolod, hogy a kedvenc alapanyagod illik bele, kóstold meg azzal.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre rizs
- 1.5 deci alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2 szelet tengeri hal meggrillezve, felcsíkozva
- 1 csokor friss petrezselyem, oregánó, bazsalikom
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 7 darab koktélparadicsom apróra vágva
- 0.5 deci vörösbor
- 1 kisebb csésze zöld olívabogyó
Elkészítés:
Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor az alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a rizst a többi hozzávalóval és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Ha elkészült, fűszerezd sóval és borssal, majd a legvégén add hozzá a friss zöldfűszereket és néhány citromszeletet. Ha hozzájutsz friss vagy fagyasztott terngeri herketyűkhöz, érdemes azokból is hozzáadnod egy rövid sütés után.