Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

A paella szabad műfaj: ne agyald túl a hozzávalókat és a mennyiségeket! Ha a felsorolt hozzávalók közül valamit nem szeretsz, hagyd ki belőle, ha pedig úgy gondolod, hogy a kedvenc alapanyagod illik bele, kóstold meg azzal.

Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.
Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.amoklv

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 deci alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 szelet tengeri hal meggrillezve, felcsíkozva
  • 1 csokor friss petrezselyem, oregánó, bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 7 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 0.5 deci vörösbor
  • 1 kisebb csésze zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor az alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a rizst a többi hozzávalóval és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Ha elkészült, fűszerezd sóval és borssal, majd a legvégén add hozzá a friss zöldfűszereket és néhány citromszeletet. Ha hozzájutsz friss vagy fagyasztott terngeri herketyűkhöz, érdemes azokból is hozzáadnod egy rövid sütés után.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek