Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes ez a fogás, amit akár erdei gombákkal és olívabogyókkal is feldobhatsz.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre rizs
- 1.5 bögre zöldségalaplé
- ízlés szerint kurkuma, sáfrány, só, bors, oregánó
- 1 üveg marinált aritcsóka összevágva (legalább 20 deka)
- 1 kisebb csésze zöld olíva
- 1 kisebb csésze fekete olíva
- 1 darab grillezett kaliforniai paprika felcsíkozva
- 2 darab olívaolaj
- 0.5 deci édes desszertbor
- 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
- 1 fej sütőben sült fokhagyma
Elkészítés:
Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon a fűszerekkel, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a zöldségekkel és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Zöldborsóval, csicseriborsóval, friss mentával és feketebabbal teheted még izgalmasabbá.