Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

Ha van egy kis pluszidőd, sajtos besamelt is készíts a húsos és édesburgonyás réteg közé. Nálunk ezúttal expressz változatban készült, még a hús ledarálásának idejét is megspóroltuk. Ha gyorsan kellene valami finom, de nem mindennapos fogás, ezt vesd be!

Gomba is kerülhet bele.
Gomba is kerülhet bele.nata_vkusidey

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 darab csirkefelsőcomb-filé
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3 marék friss spenót
  • 1 kiló édesburgonya
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 nagyobb darab tojás
  • só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az édesburgonyát és pürésítsd a vajjal, egy fél deci tejszínnel, majd sózd, borsozd és egy kis szerecsendiót (vagy fahéjat) is adj hozzá. Ha lehűlt, dolgozd el a tojással és tedd féle. 

Dobd a forró olajra az apróra vágott vöröshagymát, majd 5 perc után a fokhagymát, a felcsíkozott (vagy akár ledarált) húst és a felkarikázott fehérrépát is. Öntsd alá a bort és az alaplevet, és főzd fedő alatt 10 percen át. Ekkor mehet hozzá egy deci tejszín, só, bors, majoránna, a borsó és a spenót is, és ezzel is főzd 7-8 percen át.

Ha elkészült, kanalazd egy kivjazott jénai aljára, majd arra mehet a sajt és végül a burgonya. A forró sütőben úgy 20 perc alatt el is készül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek