Ha van egy kis pluszidőd, sajtos besamelt is készíts a húsos és édesburgonyás réteg közé. Nálunk ezúttal expressz változatban készült, még a hús ledarálásának idejét is megspóroltuk. Ha gyorsan kellene valami finom, de nem mindennapos fogás, ezt vesd be!
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab csirkefelsőcomb-filé
- 1 nagyobb szál fehérrépa
- 5 evőkanál étolaj
- 1 bögre zöldborsó
- 3 marék friss spenót
- 1 kiló édesburgonya
- 1 evőkanál puha vaj
- 1.5 deci tejszín
- 1 nagyobb darab tojás
- só, bors, szerecsendió, majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 bögre reszelt cheddar sajt
- 0.5 deci fehérbor
- 1 deci alaplé
Elkészítés:
Főzd meg az édesburgonyát és pürésítsd a vajjal, egy fél deci tejszínnel, majd sózd, borsozd és egy kis szerecsendiót (vagy fahéjat) is adj hozzá. Ha lehűlt, dolgozd el a tojással és tedd féle.
Dobd a forró olajra az apróra vágott vöröshagymát, majd 5 perc után a fokhagymát, a felcsíkozott (vagy akár ledarált) húst és a felkarikázott fehérrépát is. Öntsd alá a bort és az alaplevet, és főzd fedő alatt 10 percen át. Ekkor mehet hozzá egy deci tejszín, só, bors, majoránna, a borsó és a spenót is, és ezzel is főzd 7-8 percen át.
Ha elkészült, kanalazd egy kivjazott jénai aljára, majd arra mehet a sajt és végül a burgonya. A forró sütőben úgy 20 perc alatt el is készül.