Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

Mehet bele mindenféle tengeri hal vagy garnéla, polip, és nagyjából bármi, amihez hozzájutsz. Annyit fontos tudnod, hogy ezeknek általában nagyon kevés sütési-főzési idő kell, és kemények, rágósak lesznek, ha épp túlsülnek, így érdemes nagyon figyelned arra, hogy amint elkészültek, már ne főzd őket tovább.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kisebb csésze olívabogyó
  • 2 bögre tenger gyümölcsei vegyesen
  • olívaolaj, só, bors
  • 1 kis csokor friss citromfű felaprítva
  • 1.5 deci alaplé
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 bögre rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál csiliszósz
  • 4 evőkanál fokhagymás olaj
  • (elhagyható) egy kevés sáfrány a rizs ízesítésére
Recept idők

Elkészítés:

A forró, fokhagymás olajban néhány perc alatt süsd puhára a szobahőmérsékletű tengeri herkentyűket, majd kanalazd át egy tálba, amiben a mézzel, sóval és borssal elkevert csípős szósz van, és forgasd át benne. 

A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a borral, és néhány perc után az alaplével. Kis lángon kevergetés mellett főzd készre, majd ha ezzel megvagy, ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Ha a rizs már tökéletes, mehet hozzá az olívabogyó, a kapribogyó és a tenger gyümölcsei is. A tetejére jól illik egy-egy szelet lime és friss citromfű. 

Ha több zöldséget szeretnél bele, a frissen párolt zöldbabot és paradicsomot válaszd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek