Mangós-ananászos Pavlova – friss mentával tálald!

Néhány érett déligyümölcs és a legegyszerűbb Pavlova is még izgalmasabb desszert lesz. Ha vendégek jönnek, mini adagokban is készítheted, így még egyszerűbben tálalható.

Ha gazdagabb ízvilágot szeretnél, a gyümölcsök mellé narancslikőrt is önts, és szórd meg az egészet ropogós kókuszcsipsszel.

Kisebb és nagyobb adagokban is tökéletes.
Kisebb és nagyobb adagokban is tökéletes.Six_Characters

Hozzávalók

A Pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 csipet

A tetejére

  • 0.5 darab ananász felkockázva
  • 1 nagyobb darab mangó felkockázva
  • 2 cl narancslikőr
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál méz
  • néhány csepp citromlé
  • tejszínhab és kókuszcsipsz a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlovák formáit. A gyümölcsöket puhítsd meg a felforrósított zsiradékok keverékén, majd a gyümölcsragu összes hozzávalójával forrald össze egy kicsit és tedd félre hűlni. 

Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a gyümölcsragut. Arra mehet a felvert tejszín és a kókuszcsipsz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek